miércoles, 26 de junio de 2013

Sant Joan

Aquest ha estat un Sant Joan diferent, un Sant Joan envoltats dels amics de sempre i de bebes. Cuatre per ser exactes, entre els 18 mesos i els 13 mesos, tot un exercici de paciència. Quan no plora un, plora l'altre... però tot i això divertit, molt divertit.
He tingut 4 dies de festa, tot un luxe treballant en turisme i hem aprofitat per anar a casa d'uns amics.
Divendres visita a l'ikea, a comprar alguns mobles que necessitava la bebechuza i ja al vespre camí a Osona.
Dissabte va ser un dia tranquil, una miqueta de piscina al pati i després cap a Vic que falta gent.
Diumenge al matí, vam anar a fer bloc amb els petits. Vam anar a Fussimanya una zona per fer bloc que encara és força desconeguda, molt a prop de Savassona, queda molt a prop de la carretera, només s'ha de caminar uns 10 minuts, cosa que amb un bebè a l'esquena s'agraeix.  A mi el bloc no m'agrada, massa alçada per baixar després... jo necessito una corda, però reconec que poder anar només amb els peus és un luxe!!

 
 
Per la tarda vaig preparar la coca de Sant Joan que menjaríem a la nit. Un dels peques és al·lèrgic a una proteïna de la llet de vaca així que la vaig preparar amb llet de soja.
 
Ingredients
Per la massa mare
·         100 g de farina de força
·         100 ml de llet
·         20 g de llevat fresc
Para la coca
·         350 g de farina de força
·         70 g de sucre (i una mica més per decorar al final)
·         2 ous
·         60 ml de llet
·         80 g de mantega
·         1 llimona
·         Crema pastissería
·         50 g de pinyons
·         1 culleradeta de sal
 
Elaboració
Es fa la massa mare barrejant els ingredients. Es deixa tapada en un bol tapat amb film transparent a la nevera si pot ser durant tota la nit.
Al dia següent es barreja en un bol la farina amb la llet, el sucre, la sal i els ous. Quan tot estigui ben barrejat s’afegeix la massa mare i poc a poc la mantega.
 
S’ha d’anar absorvint la mantega fins que quedi una massa ben elástica i no quedi enganxosa.
Es deixa fermentar novament en un bol tapat amb film fins que hagi doblat el seu tamany (1 hora aprox.). Posteriorment li donem la forma desitjada (rectangular / ovalada). Deixem reposar de nou la massa durant una mitja hora o 3 quarts. Decorar amb la crema, els pinyons i una mica més de sucre i es fica al forn a 170 – 180 graus durant uns 20 minuts fins que estigui dauradeta.
 
I diumenge una mica de parc per que els nens es cansessin, i després cap a casa que cuatre dies fora fan canviar totes les rutines!
La tornada a casa ens ha enganxat amb uns mocs i unes febres, però això ja és una altre història!


No hay comentarios:

Publicar un comentario