miércoles, 14 de septiembre de 2011

Whopie pie de xocolata

Feia dies que veia els whopie pies, em semblaven monos i molt còmodes de menjar. Són unes pastetes que recorden a les Oreo i poden estar fetes de moltes maneres, les que he fet aquest vegada són de xocolata, però poden ser de vainilla, red velvet, de pastanaga, les opcions són infinites.
Dimarts vaig tenir festa al matí així que era un bon moment per experimentar, (això i le fet que només tenia un ou... i era la recepta perfecte si no volia anar a comprar). En algun blog (no recordo on) vaig llegir que la millor forma de passar-los a la safata era amb una mànega pastissera, només puc dir que no és la millor forma per mi, vaig acabar rebossada en xocolata! Amb molta xocolata. Per mi la millor forma de posar els brioxets a la safata es amb dues culleres, com he fet sempre les galetes....

Chocolates whopie pies (Cake days, The Hummingbird bakery)
Pel brioix
1 ou gran
150 gr sucre
125 gr yogurt natural
25 ml llet
1/4 cullaradeta essència de vainilla
75 gr mantega desfeta (jo vaig utilitzar oli d'oliva suau)
200 gr farina
80 gr cacao en pols
3/4 cullaradeta bicarbonat
1/4 cullaradeta levadura (Royal)

Per omplir
170 gr mantega
280 gr sucre glace
220 gr Murshmellow fluff de vainilla (el podeu comprar aqui)


Batre l'ou i el sucre fins que estigui espongós. En un altre bol barrejar el iogurt, la llet i l'esència de vainilla i afegir a l'ou i el sucre.
Barrejar la resta d'ingredients del brioix i afegir a la barreja líquida. Deixar la massa a la nevera durant 20-30 minuts.
Mentrestant precalentar el forn a 170º i preparar les safates. Posar uitilitzant dues culleres la massa a la safata amb boletes de 3-5 cm i separades un 2 cm. Fornejar durant 10-13 minuts aproximadament. (També hi ha safates especials)

Mentre es fan els brioxets es pot fer la crema per omplir. Batre la mantega i el sucre fins que estigui ben barrejat, afegir el Marshmellow fluff i continuar batint fins que sigui una massa uniforme.
Deixar refredar a la nevera durant mitja horeta aproximadament.

Ara toca el més divertit agafar un brioxet, posar-li crema i tapar-lo...


I ara només toca disfrutar!!! (Sóc conscient que he de millorar les fotos... poc a poc)

No hay comentarios:

Publicar un comentario